Categorized | Uncategorized

Kesinlikle bu ben değilim, dedi Blatter Cumartesi günü bir basın toplantısında

Kesinlikle bu ben değilim, dedi Blatter Cumartesi günü bir basın toplantısında

Sepp Blatter’in eski sağ kolu, dokuz yıllık futbol yasağıyla karşı karşıya.

FIFA etik komitesi başkanı Cornel Borbely, soruşturmasını tamamladıktan sonra Salı günü Jerome Valcke’nin yasaklanmasını tavsiye etti. Borbely, son raporunda ayrıca Valcke’ye 100.000 İsviçre Frangı (100.000 ABD Doları) para cezası verilmesini ve 90 günlük askıya alınmasının 45 gün daha uzatılmasını istedi.

Yaklaşık on yıl boyunca Blatter ile birlikte görev yapan bir Fransız olan Valcke, gizlilik ve çıkar çatışması dahil olmak üzere FIFA etik kurallarının altı maddesini ihlal etmekle suçlandı.

Eski televizyon muhabiri ve spor pazarlama yöneticisi, FIFA tarafından izne çıkarıldıktan bir ay sonra, Ekim ayında 90 gün süreyle yasaklanmıştı. Yasak Salı günü gün sonunda sona erecek.

Geçtiğimiz yıl Valcke, bir FIFA bilet ortağı tarafından Dünya Kupası karaborsa bileti anlaşmasını tartışmak için iş ve özel e-posta hesaplarını kullanmakla suçlandı. Valcke, Brezilya’daki 2014 Dünya Kupası maçları için birinci sınıf bilet satışlarından nakit istediğini, birkaç kez nominal değerle teklif edildiğini bildiğini reddetti.

FIFA etik kuralları, yalnızca özel e-posta hesapları aracılığıyla resmi iş yapmak için belirlenebilen gizlilik ve sadakat ihlali suçlamalarına izin verir.

Valcke’nin yasaklanmasına ilişkin nihai karar, geçen ay hem Blatter hem de Michel Platini’yi sekiz yıl süreyle yasaklayan yargıç, etik komite başkanı Hans-Joachim Eckert’ten gelecek.

FIFA’daki ana görevi Dünya Kupası organizasyonunu denetlemek olan Valcke, 2006’da bir skandal sırasında kovulduktan kısa bir süre sonra FIFA’daki en üst düzey idari göreve yükseldi.

Pazarlama direktörü olarak, sözleşme yenileme görüşmeleri sırasında Dünya Kupası sponsoru MasterCard’ı yanıltmakla suçlandı. FIFA ve Blatter sonunda Visa ile imzaladı ve MasterCard’dan 90 milyon ABD doları tutarında bir dava açıldı.

Valcke’nin davranışları ve iş ahlakı, davayı duyan New York’ta bir federal yargıç tarafından ciddi şekilde eleştirildi.

FIFA, Valcke’yi ve anlaşmaya dahil olan diğer pazarlama yetkililerini kovdu, ardından birkaç ay sonra Blatter’in yeniden başkan seçilmesinden sonra genel sekreter olarak onu yeniden işe aldı.

FIFA, Mayıs ayında üst düzey futbol yetkililerinin karıştığı federal rüşvet ve yolsuzluk soruşturmalarının ortaya çıkmasından bu yana krizde.

Valcke’nin, ABD Adalet Bakanlığı tarafından CONCACAF yetkililerine Güney Afrika’nın 2010 Dünya Kupası’na ev sahipliği yapma konusundaki başarılı girişimini desteklemek için rüşvet olarak verildiği iddia edilen FIFA hesaplarından 10 milyon ABD doları tutarında transfer işlemi gerçekleştirdiği tespit edildi.

FIFA ve Valcke, ödemelerin Güney Afrikalı yetkililer tarafından turnuva organizasyon fonlarından ödenmesi talep edilmesinin ardından dönemin finans komitesi başkanı Julio Grondona tarafından onaylandığını söyledi.

Yine de Blatter, FIFA ve Valcke’nin olaydaki rolünün ortaya çıkmasından sonraki gün, 2 Haziran’da planlanan istifasını açıkladı.

Blatter, FIFA’nın sorunlarının Aralık 2010’da Rusya ve Katar’a sırasıyla 2018 ve 2022 Dünya Kupalarına ev sahipliği yapma hakkı verme kararından kaynaklandığını söyledi. Valcke, ekonomik krizin ortasında uzun vadeli ticari güvenliği sağlamak için 2008 yılında FIFA’yı ikili teklif yarışması düzenlemeye çağırdığı için suçlanmıştı.

FIFA Salı günü yaptığı açıklamada, FIFA genel sekreteri Jerome Valcke’nin, futbolun dünya yönetim organını saran ABD yolsuzluk soruşturmasında belirtilen 10 milyon dolarlık ödemeye dahil olmadığını söyledi.

FIFA, ödemenin geçen yıl ölen finans komitesi eski başkanı Julio Grondona tarafından 2007 yılında onaylandığını söyledi.

FIFA açıklaması, Amerikan kolluk kuvvetlerinin 2008’de Valcke’nin parayı ABD’de yolsuzluk suçlamalarıyla karşı karşıya olan eski CONCACAF başkanı ve FIFA başkan yardımcısı Jack Warner tarafından kontrol edilen hesaplara transfer ettiğine inandıkları New York Times raporunu takip ediyor .

Amerikalı araştırmacılar, Warner ve diğerlerinin 2010 Dünya Kupası’nı Güney Afrika’ya vermesi karşılığında paranın rüşvet olarak ödendiğine inanıyorlar.

FIFA, ödemeyi Güney Afrika hükümetinin “Dünya Kupası mirasının bir parçası olarak Karayip ülkelerindeki Afrika diasporasını destekleme projesinin” bir parçası olarak nitelendirdi.

FIFA, projenin başlatılması, onaylanması ve uygulanmasında ne Valcke’nin ne de FIFA’nın üst yönetiminin başka bir üyesinin yer almadığını söyledi.

Ödemelerin “FIFA organizasyon düzenlemelerine uygun olarak” Grondona tarafından yetkilendirildiğini söyledi.

Arjantinli Grondona, 26 yıl boyunca FIFA’nın yürütme kurulu üyeliği yaptı. Geçen yıl 82 yaşında öldüğünde FIFA kıdemli başkan yardımcısıydı.

Probun kalbi

10 milyon dolarlık ödeme, geçen hafta yedi FIFA üyesinin tutuklanmasına ve futbol görevlilerini 150 milyon dolardan fazla rüşvet kabul etmekle suçlayan bir haraç iddianamesinde adı geçen toplam 14 kişiye yol açan ABD Adalet Bakanlığı tarafından yürütülen bir soruşturmanın merkezinde yer alıyor.

Skandala rağmen Cuma günü beşinci kez FIFA başkanlığı için yeniden seçilen Sepp Blatter, iddianamede adı geçen ve ödemeye “neden olan” kimliği belirsiz üst düzey yetkili olduğunu yalanladı.

Blatter Cumartesi günü düzenlediği basın toplantısında “Kesinlikle bu ben değilim,” dedi.

Eski Güney Afrika Cumhurbaşkanı Thabo Mbeki Pazartesi günü, hükümetinin Dünya Kupası’nı güvence altına almak için rüşvet ödediğini reddetti. 2010 turnuvasının teklif şefi Danny Jordaan bir Güney Afrika gazetesine verdiği demeçte, paranın Karayipler’deki futbol gelişimine yardımcı olmak için Warner’ın bölgesel konfederasyonuna gönderildiğini söyledi.

FIFA Pazartesi günü yaptığı açıklamada, Valcke’nin Cumartesi günü Kanada’daki Kadınlar Dünya Kupası açılışına katılmak için planladığı geziyi “mevcut durum nedeniyle” iptal ettiğini duyurdu.

ABD başsavcısı Loretta Lynch, uluslararası futbolda genişleyen bir soruşturmada yeni bir iddianame turu öngörürken, FIFA ve güç durumdaki başkan Sepp Blatter Pazartesi günü daha fazla baskı ile karşı karşıya kaldı.

Lynch, İsviçre’nin Zürih kentindeki lüks bir otelde 27 Mayıs’ta yedi kişinin çarpıcı tutuklanmasından bu yana, davayla ilgili ilk basın toplantısında, FIFA’nın memleketinde, “Kişilere ve kuruluşlara karşı ek suçlamaların yapılmasını bekliyoruz,” dedi.

Lynch, kara para aklama konusundaki ayrı en güvenilir rulet siteleri soruşturması FIFA ve yakında ayrılacak başkanı için eşit derecede tehdit oluşturan İsviçreli mevkidaşı Michael Lauber ile konuştu.

Lauber, İsviçre federal kurumlarının İsviçre Alpleri’ndeki mülklere el koyduğunu ve batı İsviçre’de ev aramaları sırasında kanıtları ele geçirdiğini söyledi.

FIFA’nın 2018-2022 Dünya Kupası ihale yarışmalarıyla ilgili suç duyurusunun asıl odağının ötesine geçen davası, “Gayrimenkul yatırımı kara para aklama amacıyla kullanılabilir,” dedi.

Bir İsviçre mali istihbarat birimi tarafından Lauber’ın savcılar ekibine toplam 121 farklı banka hesabının şüpheli olarak bildirildiğini söyledi.

İki federal savcı, soruşturmalarının büyüklüğünün kamuoyuna açıklanmasından yaklaşık dört ay sonra bir aşamayı paylaştı.

Rüşvet, rüşvetçi komplo

29 Mayıs’taki FIFA başkanlık seçimlerinden iki gün önce, Lynch’in Adalet Bakanlığı, 150 milyon dolarlık rüşvet ve haraççılık komplosunda 14 futbol ve pazarlama yetkilisini suçladı ve altı suçlu itirazını ortaya çıkardı.

Lynch Pazartesi günü, Blatter’ın kendi davasında hedef alınıp alınmadığı veya ABD ile iade anlaşması olan bir ülkeye seyahat ederek tutuklanıp karşılaşmadığı konusunda yorum yapmadı.

Savcılar Mayıs ve Haziran aylarında FIFA’dan ele geçirilen büyük miktarda veri ve belgeyi inceledikçe İsviçre davası sırasıyla Rusya ve Katar’ın kazandığı Dünya Kupası tekliflerinin ötesine yayılabilir.

FIFA’nın Blatter’in 17 yıllık başkanlığı sırasında yaptığı sözleşmelerin ve finansmanın çoğu şimdi soruşturmaya açık görünüyor.

Lauber, Blatter’ın siyasi destek karşılığında Karayipler için Dünya Kupası televizyon haklarını bilerek küçümsediği iddiasını inceliyor mu diye sorulduğunda, “Şu anda ev aramalarından ve aldığımız belgelerden pek çok gerçeğe sahibiz,” dedi. .

Pazartesi günü erken saatlerde, İsviçreli ceza hukuku profesörü olan eski FIFA yolsuzlukla mücadele danışmanı Mark Pieth, Blatter’in 2005 anlaşmasını imzaladığı için zimmete para geçirme suçlamasıyla karşı karşıya olması gerektiğini söyledi. O zamanlar FIFA başkan yardımcısı Jack Warner, sadece 600.000 $ ‘a mal olan 2010 ve 2014 turnuvasına alt lisans haklarından milyonlarca dolar kar etti.

Suçluların iadesi ile mücadele

Warner, Mayıs ayında suçlanan 14 kişiden biri. Ülkesi Trinidad’dan ABD’ye iade edilmeyle mücadele ediyor.

ABD iddianamesi, Warner ve Blazer’ın 2010 Dünya Kupası sunucusu olarak Güney Afrika’ya oy vermesine bağlı 10 milyon dolarlık bir rüşvet planı ve Kuzey ve Güney Amerika’daki kıta şampiyonaları yayın haklarında rüşvet olduğunu iddia etti.

Lynch’in “varlıkların” suçlanabileceğine dair uyarısı, Miami merkezli CONCACAF yönetim organı ve Güney Amerika organı CONMEBOL’ün resmi olarak suçlanıp suçlanamayacağı konusunda bir soruya yol açtı.

“ABD finans sistemini kullanırlarsa, kesinlikle onları suçlama yeteneğine sahip olacağımızı düşünüyoruz” dedi.

Savcılara yanıt olarak FIFA, “yetkililerle işbirliği içinde olduğu ve devam eden soruşturmalar hakkında yorum yapmayacağı” şeklindeki bir önceki açıklamayı yeniden yayınladı.

Blatter daha önce Lynch’i, kazandığı FIFA’nın dört yıllık seçimine bu kadar yakın bir zamanda Zürih’te tutuklama emri verdiği için eleştirmişti. Dört gün sonra, istifa edeceğini duyurdu ve ikili ceza soruşturmalarının FIFA üzerindeki baskısına işaret etti.

FIFA’nın 209 üye federasyonu, 26 Şubat’ta Zürih’te Blatter’in halefini seçecek.

Lynch, FIFA’nın vakalara tepkisi hakkında “Düşünecekleri çok şey olduğunu düşünüyorum” dedi. “Geçmişte yaşamayı ve futbolu yolsuzluk ve rüşvet, dostluk ve himaye günlerine geri döndürmek isteyen herkese, bu küresel yanıt net bir mesaj veriyor: ilerlemenin yanlış tarafındasınız.”

Fredericton, New Brunswick’ten 2019 Kanada karışık çiftler curling şampiyonası altın madalya çekilişinin Olimpiyat Oyunlarına Giden Yol kapsamını izlemek için yukarıdaki video oynatıcıya tıklayın. 

Cumartesi günkü 2019 Kanada karışık çiftler curling şampiyonası eleme turunun Olimpiyat Oyunlarına Giden Yol kapsamını izlemek için aşağıdaki video oynatıcıya tıklayın.

23 Mart 2019: Karışık Çiftler Kanada Curling Şampiyonası – Eleme Turu

Olimpiyat Oyunlarına Giden Yol

Comments are closed.

Product Safety News

Top Practice Areas

Philadelphia
Mesothelioma, Medical Malpractice, Birth Injury, Spinal Cord Injury, Failure to Diagnose Cancer, Cerebral Palsy, Brain Injury, Personal Injury, Car Accidents, Truck Accidents

New Jersey
Birth Injury, Medical Malpractice, Mesothelioma, Personal Injury, Car Accidents, Truck Accidents

Cohen, Placitella & Roth, P.C.

Archives