Categorized | Uncategorized

Внесок Київської Русі в розвиток культури Освіта UA

Ця версія підтверджується китайськими хроніками — в Пекіні у 1330 р. В імператорській гвардії була окрема руська когорта. У Київській Русі з’явилися центри навчання співу.

Християнство дало поштовх розвиткові давньоруського іконопису. Спочатку ікони завозилися із Візантії та Болгарії, але невдовзі формуються місцеві традиції іконописання. Першими вітчизняними живописцями були ченці Києво-Печерського монастиря Григорій і Аліпій (Алімпій), останній, за свідченням Печерського Патерика, «ікони писати хитр був зело». Не менший вплив на українське образотворче мистецтво здійснив М. Він народився у Галичині, закінчив Академію мистецтв у Кракові. Був ректором Української академії мистецтв і велику частку свого часу віддавав роботі з молоддю.

Православна церква сприяла поширенню на Русі хорового співу, стала відома нотна система. Навчання співу стало одним з обов’язкових предметів, що вивчався в тогочасній школі. Скоморохи виступали з танцями, водили дресированих ведмедів та інших тварин.

Це лише невелика частина знайшли археологічних знахідок, серед них виділяються переклади візантійської літератури І. Сінкела, «Історія Палестини» Йосифа Флавія, «Шестиднев» Василія Великого, а також «Космографія» Козьми Индикоплова, що дає уявлення про миро створення. Церковне право «зароджувалося» у багатьох «керманичів» книгах. Велике історичне значення в утворенні сучасної України мала культура Київської Русі починаючи з IX століття.

яка культура мала вирішальний вплив

Розвиток мистецтва в умовах українського культурного відродження ХIХ ст. Загальні особливості української культури у ХХ ст. У культурно-мистецькій спадщині Київської Русі чільне місце посідає церковний спів. Прочитайте уривок і вкажіть твір, звідки взято цитату.

Вона формувалася тисячоліттями, сплетеннями різного укладу життя древніх народів. Розквіт ж, на думку істориків і археологів, настав в першій половині X-XI століття (домонгольський період). Найбільші майстри вміли, не пориваючи з каноном, наділяти свої твори неповторними індивідуальними рисами, наповнювали свої вироби справжніми почуттями. У “Києво-Печерському патерику” описане житіє знаменитого майстра Алімпія (Аліпія) Печерського. Найдавніші з ікон, які збереглися до сьогодні, датуються приблизно часом князювання Володимира Мономаха. Привезена з Візантії ікона “Володимирська Богоматір” послужила основою цілого ряду ікон, які отримали назву “Замилування”.

Вплив Візантії на давньоруську архітектуру

Далі були “варязькі” печери; на їх місці зведено Києво-Печерську лавру. Одна з вишуканих пам’яток Київської Русі — церква П’ятниці на торгу, або П’ятницька церква. Точний час спорудження невідомий, фахівці збігаються на думці, що її було збудовано в 90-ті роки XII ст. З Київської доби зберігся ансамбль пам’яток X—XII ст. У Чернігові — Спасо-Преображенський собор, закладений князем Мстиславом 1031 р.

Відгуки користувачів: Відповіді на ЗНО з історії України 2010 року – I сесія

Наркомат УРСР розпочав демократизацію управління вищою школою. Вона звелася, однак, до скасування вишівської автономії, яка існувала і в царські часи. Запроваджувався інститут комісарів, які користувалися у вишах повною владою.

В окремих випадках використовували кінцівки, ще рідше — рамки і таблиці. На особливу увагу заслуговує літературна пам’ятка “Слово о погибели русской земли”, написана приблизно в 40-ві роки XIII ст. Вона становить науковий інтерес як сама по собі, так і у зв’язку зі “Словом о полку Ігоревім”. Обидва твори характеризують високий патріотизм, ліричне https://inshe.tv/suspilstvo/2023-08-08/785480/ сприйняття природи, досконалість художньої форми, своєрідні деталі поетичної фразеології. Ці світські твори поєднують елементи уславлення і плачу, головний герой у них — земля руська, обидва написані після поразок. Пам’ятку знайдено у Псково-Печорському монастирі; уперше опубліковано 1892 р. У “Памятниках древней письменности” (СПб. — Вип. 84).

Comments are closed.

Product Safety News

Top Practice Areas

Philadelphia
Mesothelioma, Medical Malpractice, Birth Injury, Spinal Cord Injury, Failure to Diagnose Cancer, Cerebral Palsy, Brain Injury, Personal Injury, Car Accidents, Truck Accidents

New Jersey
Birth Injury, Medical Malpractice, Mesothelioma, Personal Injury, Car Accidents, Truck Accidents

Cohen, Placitella & Roth, P.C.

Archives